Sarituri in apa: Red Bull Cliff Diving, calendar 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cu sarituri de pe stanci aproape inaccesibile sau locatii si cladiri celebre, atletii din Red Bull Cliff Diving World Series vor sari in ape noi in lupta pentru titlul mondial. In 2013, vor fi programate opt etape in Europa, Asia, America de Nord si America de Sud.

Danemarca, Brazilia si Tailanda vor gazdui pentru prima oara o etapa din seria mondiala, ceea ce cu siguranta va creste spectaculozitatea acestei competitii. In perioada mai - octombrie, cei mai buni saritori in apa vor sari de la inaltimea de 27 de metri fara niciun fel de protectie, cu exceptia concentrarii, a telentului si a controlului fizic.

 

Debut in Franta, final in Tailanda

Competitia va debuta la finalul lunii mai in Franta, dupa care, o luna mai tarziu, va ajunge in Danemarca si apoi Portugalia. Intre etapa din iulie, programata in Italia, si cea din septembrie, in Marea Britanie, ateltii vor trece Atlanticul pentru etapa din Statele Unite. Pe final de sezon, atletii vor ajunge mai intai in cea mai mare tara din America de Sud, Brazilia, dupa care, in octombrie, vor merge in Tailanda pentru prima oara in istoria de patru ani a competitiei.

 

Castigatorii din 2012

85 km/h in cadere libera - asta inseamna pe scurt cliff diving, iar Red Bull Cliff Diving World Series este cea mai spectaculoasa competitie de sarituri in apa din lume. Anul acesta a fost unul dintre cele mai disputate sezoane ale competitiei, britanicul Gary Hunt reusind sa obtina cel de-al treilea titlu. Podiumul a fost completat de columbianul  Orlando Duque si americanul Steven LoBue. Pilotii din top trei plus rusul Artem Silchenko si americanul David Colturi, un debutant, si-au asigurat prezenta in editia din 2013. In aceste conditii, pentru cele cinci locuri ramase disponibile se vor lupta 14 sportivi din zece tari diferite. Etapa de calificare este programata la inceputul anului viitor in Australia.

Red Bull Cliff Diving World Series 2013 se desfasoara in Franta (24 – 25 mai), Danemarca (21 – 22 iunie), Portugalia (28 – 29 iunie), Italia (13 – 14 iulie), Statele Unite (23 – 24 august), Marea Britanie (13 – 14 septembrie), Brazilia (27 – 28 septembrie) si Tailanda (21 – 26 octombrie). Mai multe detalii despre etapa de calificare vor fi anuntate in luna ianuarie 2013. (credit foto: DT - Dean Treml, SV - Samo Vidic)