Red Bull X-Alps 2013: Traseu cu 200 km mai lung

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Numaratoarea inversa a inceput. Mai sunt 100 de zile pana cand Toma Coconea va lua startul in cea mai dificila competitie de aventura din lume.  In total, la Red Bull X-Alps vor lua startul 32 de atleti din 21 de tari care vor avea de parcurs 1.031 km din Salzburg pana in Monaco, doar cu parapanta sau pe jos!

Startul se va da pe data de 7 iulie la Salzburg si atunci se vor vedea rezultatele dupa lunile de pregatire ale atletilor pregatiti sa se infrunte la Red Bull X-Alps. Competitia din 2013 se anunta a fi cea mai dificila de pana acum, traseul fiind cu aproape 200 km mai lung decat cel din 2011.

 

Pregatiri pentru cursa

Toti cei 32 de atleti se afla acum in diverse faze de pregatire pentru cursa. Belgianul Thomas de Dorlodot si olandezul Ferdinand van Schelven (NED) au parcurs, in 28 de zile, 850 km in muntii din Noua Zeelanda ca parte a pregatirii pentru X-Alps.

Cei doi nu au fost singurii care au ales emisfera sudica pentru pregatire. Nepalezul Babu Sunuwar si Mike Küng (AUT2) s-au antrenat pe Kilimanjaro, in Africa. Austriacul Paul Guschlbauer se antreneaza si el in Africa, dar au fost si sportivi care au preferat antrenamentul in conditii de iarna, germanul Lars Budack fiind unul dintre ei.

Si Toma Coconea, de doua ori vice-campion la Red Bull X-Alps, se pregateste intens pentru editia din 2013. Romanul de 37 de ani se afla de cateva luni in Nepal pentru antrenamente. „Am ales aceasta zona pentru ca aici conditiile sunt ideale in timpul iernii europene. Luna aceasta conditiile au fost foarte bune si am zburat la altitudini foarte mari in Himalaya. Ma concentrez itens pe zbor, alergatul nu este o problema pentru mine”, a spus Toma Coconea, care va reveni in Romania la inceputul lunii mai.

 

Despre Red Bull X-Alps

Red Bull X-Alps 2013 este editia a sasea a celei mai grele competitii de aventura din lume, eveniment ce are loc o data la 2 ani. Atletii trebuie sa parcurga pe jos sau in zbor cu parapanta peste 1.000 km prin Alpi de la Salzburg la Monaco in cel mai scurt timp posibil.

Fiecare echipa este compusa dintr-un atlet si pana la doi suporteri, nefiind permisa niciun fel de asistenta tehnica sau alt fel de ajutor din exterior.

Editia din 2013 este un aniversara, anul acesta implinindu-se 10 ani de la primul eveniment Red Bull X-Alps.

In editia din 2003 au luat startul 17 atleti, Toma Coconea fiind printre ei. Romanul a participat la toate editiile organizate pana acum. La prima editie Red Bull X-Alps startul s-a dat de pe ghetarul Dachstein din Austria, iar cele mai importante puncte de trecere au fost Zugpsitze in Germania si Mont Blanc si Mont Gros in Franta.

In 2003, echipamentul unui atlet cantarea aproximativ 21 de kilograme. In 2013, un atlet are un echipament care cantereste mai putin de 10 kg.

Mai multe informatii despre Red Bull X-Alps 2013 sunt disponibile pe www.redbullxalpsnewsroom.com. (text si foto: Red Bull Romania)