Red Bull X-Alps 2013: Toma Coconea, in drum spre Interlaken

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cea de a cincea zi l-a gasit pe Toma Coconea pe pozitia a opta, insa nu este la o distanta atat de mare incat sa nu poata fi recuperata si sa urce din nou pe podium, cum a facut-o si in trecut. Christian Maurer este singurul atlet care a reusit sa treaca de punctele 6 si 7, iar astazi va atinge si cel de-al optulea punct obligatoriu, pe Mont Blanc.

Astazi Toma isi propune sa ajunga in cel de-al saselea punct obligatoriu – Interlaken, urmand apoi sa se indrepte catre Matterhorn (4478 metri).

„Astazi este o zi buna de zbor si sper sa inaintez cat mai mult. Interlakenul este un punct la care chiar daca ne aflam in zbor trebuie sa coboram si sa semnam la check point. Pana acum cursa a fost un frumoasa, insa am observat ca tactica atletilor se schimba de la editie la editie. Bineinteles, daca ai noroc de vreme buna si reusesti sa zbori, urci in clasament. Vremea este cea care dicteaza strategia concursului”, a spus Toma in aceasta dimineata.

Christian Maurer are un avans de aproximativ 150 km fata de urmatorul concurent,  Jon Chambers si la 214 km fata de Toma Coconea. Plutonul este completat de Antoine Girard, Clement Latour, Martin Muller si Peter Gebhard.

Pana in acest moment, Toma a parcurs 1043 km, dintre care 730 km in zbor si 313 km in alergare.

Max Fanderl si Thomas Hofbauer au primit o penalizare de 48 de ore deoarece au incalcat restrictia spatiului aerian la Innsbruck. Alti doi atleti au folosit noaptea trecuta Night Pass-ul – Pil Pyo Hong si Raul Penso.

Urmariti-i evolutia lui Toma live, pe Red Bull Mobile Live Tracking pe redbullxalps.com. (comunicat si foto: Red Bull Romania)