Red Bull Heli Drifting cu Felix Baumgartner

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Cand ai sarit de la marginea spatiului, asa cum a facut Felix Baumgartner in timpul misiunii Red Bull Stratos, atunci stacheta este destul de ridicata pentru viitoarele proiecte. Dupa ce a sarit de la altitudinea de 38 de kilometri si a atins peste 1.280 km/h in cadere libera, austriacul si-a inceput cu succes cariera in cursele de anduranta.

O alta pasiune la care a lucrat a fost pilotarea elicopterelor, iar aceste aptitudini si le-a pus la bataie in timpul proiectului Red Bull Heli Drifting, desfasurat in Polonia.

Un elicopter si o masina de curse

Felix a stat la mansa unui elicopter acrobatic Bolkov BO105 si a facut echipa cu asul polonez la drifturi Jakub Przygonski, aflat la volanul unei Toyota GT 86 cu 1000 CP. Scopul jocului era sa vada cat de aproape putea elicopterul sa urmareasca miscarile masinii de curse.

Fosta baza militara Debrzno a fost o locatie perfecta pentru proiectul care a necesitat o planificare cu precizie militara. Baumgartner a explicat de ce au ales acest loc, inainte sa decoleze. „Eu si coechipierul meu am ajuns aici sa lucram pentru Red Bull Heli Drifting”, a spus Felix. „Este un lucru care nu a mai fost facut, deci ne-am adus «jucariile» pe Aerodromul Debrzno, care este, din punctul meu de vedere, cel mai mare teren de joaca din lume”, a continuat.

Drifturi cu elicopterul

„Urmarirea unei masini de drifturi cu elicopterul este ca si cand ai jongla cu cinci cutite in timp ce stai pe un slackline” - Felix Baumgartner.
Spatiul generos pentru desfasurare a fost un lucru esential, deci pilotii au lucrat cu echipa de filmare pentru a pune la punct un plan de atac. Daca Jakub Przyhonski urma sa-si puna viata la bataie, atunci trebuia sa stie ca totul era pregatit sa surprinda intreaga catiune.

„Nu aveam nevoie doar ca masina si elicopterul sa fie in armonie completa - a declarat drifter-ul. Aveam nevoie ca si echipa de filmare sa se miste odata cu noi pentru imaginile perfecte”.

A doborat tinta de pe masina cu elicopterul

Filmarea actiunii incredibile din videoclipul de mai sus nu a fost o misiune usoara, iar un anumit moment i-a tinut pe toti cu sufletul la gura - cand Baumgartner a doborat o tinta de pe plafonul masinii. „A fost atat de aproape incat a lovit camera GoPro atasata de masina”, a povestit Jakub. „Elicpterul avea 160 km/h si se afla la 30cm deasupra capului meu... sa fiu sincer, momentul a fost destul de infricosator”, si-a continuat destainuirea.

Este clar ca ambii erau pregatiti sa-si impinga aptitudinile la limita pentru ca aceasta misiune foarte ambitioasa sa aiba succes. Noi abia asteptam sa vedem ce mai planuiesc in viitor. (foto: Lukasz Nazdraczew/ Red Bull Content Pool)