Red Bull Air Race 2015: Campionatul Mondial de zbor printre jaloane

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Campionatul Mondial Red Bull Air Race 2015 va gazdui opt etape si promite sa fie mai incitant ca niciodata, cu un nou format de cursa, menit sa ridice nivelul de competivitate.

Campionatul Mondial Red Bull Air Race 2015 va contine si mai multa actiune, cu o extra runda unu-la-unu adaugata in formatul competitiei. Numarul de concurenti a fost marit la 14 piloti din 11 tari, iar formatul campionatului a fost modificat pentru a accentua nivelul de competitivitate. Astfel, runda de 14 va fi compusa din 7 lupte unu-la-unu, iar in runda de 8 ajung cei sapte castigatori din prima, carora li se adauga cel mai rapid perdant. Acestia vor concura in a doua runda unu-la-unu. Cei patru castigatori ai rundei de 8 vor concura in finala de 4, urmarind sa obtina cel putin un loc pe podium.

Prima etapa din 2015 are loc la Abu Dhabi

A opta editie a Campionatului Mondial Red Bull Air Race va debuta in Abu Dhabi, intre 13-14 februarie, si va contine doi piloti noi, Francois Le Vot (Franta) si Juan Velarde (Spania), care fac tranzitia de la Challenger Cup la Red Bull Air Race, impotriva a 12 piloti deja familiarizati cu aceasta cursa. O caracteristica noua a sezonului va fi Challenger Cup, conceputa in 2014 pentru a oferi pilotilor promitatori ocazia sa acumuleze experienta in conditii de presiune mai redusa. Acum, Challenger Cup se va organiza inaintea rundei de 14, nu in ziua calificarilor.

Doua etape noi, in Japonia si Rusia

Britanicul Nigel Lamb se va stradui sa isi apere titlul obtinut in 2014, in timp ce vice-campionul Hannes Arch si britanicul Paul Bonhomme revin si ei cu sperante mari pentru 2015. Sezonul va avea doua etape noi – in Japonia si in Rusia – si se va opri din nou in Budapesta, Ungaria. Cel mai rapid motorsport din lume va face popas si in Abu Dhabi (EAU), Ascot (Marea Britanie), Fort Worth si Las Vegas (SUA).

Calendarul curselor din 2015

Abu Dhabi, EAU - 13/14 Februarie

Chiba, Japonia - 16/17 Mai

Sochi, Rusia - 30 /31 Mai

Budapesta, Ungaria - 4/5 Iulie

Ascot, Marea Britanie - 15/16 August

Spielberg, Austria - 5/6 Septembrie

Fort Worth, Texas, Statele Unite - 26/27 Septembrie

Las Vegas, Nevada, Statele Unite - 17/18 Octombrie

Despre Campionatul Mondial Red Bull Air Race

Creat in 2003 si devenit oficial Campionatul Mondial al disciplinei in 2005, Red Bull Air Race este urmarit de fani in toata lumea. Cea mai rapida competitie din sporturile cu motor contine 14 dintre cei mai buni piloti din lume, care combina viteza, precizia si talentul. Folosind cele mai usoare, agile si rapide avioane de cursa, pilotii navigheaza pe un circuit situat la altitudine joasa, cu piloni inalti de 25 m. O noutate este Challenger Cup. Aceasta a fost introdusa in 2014 si este o competitie care permite pilotilor tineri si talentati sa acumuleze experienta pentru a intra in Master Class, la Campionatul Mondial Red Bull Air Race. Pentru mai multe informatii, vizitati www.redbullairrace.com. (comunicat si galerie foto: Red Bull Romania)