Pilotii Red Bull Air Race la Monument Valley (SUA)

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In drum spre finala sezonului Red Bull Air Race, gazduita de Las Vegas, Kirby Chambliss face un popas alaturi de doi piloti din circuit (Nicolas Ivanoff si Matthias Dolderer), pentru un zbor spectaculos deasupra uneia dintre cele mai emblematice regiuni din America de Vest: Monument Valley.A mai ramas o singura etapa din al optulea sezon al Campionatului Mondial Red Bull Air Race - finala din Las Vegas, SUA, care se desfasoara intre 17 si 18 octombrie.

Avioanele de cursa au plecat, deja, spre "capitala jocurilor de noroc". Transportandu-si modelul Edge 540 de la runda anterioara din Fort Worth (Texas, SUA), Kirby Chambliss a profitat de ocazie pentru a le arata germanului Matthias Dolderer si francezului Nicolas Ivanoff spectaculosul peisaj din Monument Valley, Utah.

Pentru populatia navajo, Monument Valley este un loc al calatoriilor spirituale, iar peisajul i-a impresionat in mod egal si pe piloti. Dupa ce s-au intalnit cu un ghid local din populatia navajo, asii zborului au fost onorati sa aiba oportunitatea sa zboare deasupra formatiunilor de gresie, care se inalta pana la 300 de metri deasupra vaii.

A fost o ocazie perfecta pentru a-si limpezi mintea, inainte de debutul actiunii pe Las Vegas Motor Speedway, unde Team Chambliss, Team Hamilton (Ivanoff) si Matthias Dolderer Racing se vor alatura celorlalte 11 echipe care formeaza elita acestei discipline. Britanicul Paul Bonhomme si australianul Matt Hall se vor intrece pentru titlul de campion mondial, intr-o lupta care se rezuma la totul sau nimic. Bonhomme se agata de avantajul de opt puncte in clasamentul general, in timp ce Matt Hall si-a propus sa obtina victoria, care i-ar aduce 12 puncte.

La Red Bull Air Race, campionatul mondial oficial al Federation Aeronautique Internationale (FAI), cei mai buni piloti din lume ating viteze de pana la 370 km/h, in timp ce suporta forte de pana la 10G, si navigheaza prin traseul marcat cu piloni inalti de 25 de metri, umflati cu aer.