Parasutism, Cupa Mondiala 2013: Alexandru Nicolau, invingator in Italia

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Alexandru Nicolau isi mai adauga inca o victorie in palmares, dupa castigarea etapei Cupei Mondiale de Parasutism de la Belluno. In cele trei zile competitionale, romanul a reusit sa stranga 13 puncte. Dupa aceasta victorie, Alexandru ocupa pentru moment locul trei in clasamentul general si mai sunt inca doua etape pana la finalul sezonului.

Cea de a patra etapa a Cupei Mondiale de Parasutism s-a desfasurat in Italia, la Belluno, o statiune muntoasa cu traditie in parasutism, situata in Alpii Dolomiti.

Alexandru Nicolau a reusit sa cumuleze 13 puncte din 7 sarituri – 03, 01, 04, 00, 00, 02, 03, la egalitate cu italianul Luigi Pinchieri. Cu acelasi punctaj, cei doi au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Vremea schimbatoare a fost principalul dusman al competitorilor, punandu-i in dificultate la fiecare saritura. Tot din aceasta cauza s-a decis sa se efectueze 7 sarituri in loc de 8.

Dupa cele 4 etape, Alexandru Nicolau se afla pe locul trei in clasamentul general, cu un total de 242 de puncte. Urmatoarele doua etape vor avea loc la Thalgau (Austria) – 6-8 septembrie si Locarno (Elvetia) – 27–29 septembrie. (comunicat si foto: Red Bull Romania)