Parasutism, Bucuresti: Steliana Popa a castigat Red Bull Ordinul Smaranda 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In acest weekend s-a desfasurat singurul concurs de parasutism in oras, in Parcul Izvor. Cea de a patra editie a Cupei Red Bull Ordinul Smaranda, competitie de parasutism – precizia aterizarii, a strans in finala de duminica, 9 iunie 2013, opt dintre cele mai bune parasutiste ale Romaniei, dar si din Austria si Bulgaria.

Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 116 ani de la nasterea Smarandei Braescu (21 mai 1897), figura proeminenta a aeronauticii mondiale, prima femeie parasutist a Romaniei, multipla recordmena nationala si mondiala.

Fiecare dintre cele 8 concurente a efectuat cate 3 salturi, ca la final punctajul fiecarei sarituri sa fie insumat.

Cu un punctaj de 5 cm, Steliana Popa a castigat titlul celei de a patra editii Red Bull Ordinul Smaranda. Castigatoarea este membra a lotului national de parasutism si actuala campioana nationala, apartine Aeroclubului Brasov si are deja la activ peste 1800 de salturi, in cei 10 ani de cand practica parasutismul. Steliana Popa a mai castigat si prima editie a competiei Red Bull Ordinul Smaranda.

Locul doi a fost ocupat de Andreea Padurean (castigatoarea celei de a doua editii Red Bull Ordinul Smaranda), cu un punctaj de 6 cm. Bucuresteanca este membra a lotului national de parasutism si are 1000 de salturi la activ si practica parasutismul de 6 ani.

Locul trei i-a revenit Gabrielei Balascau, cu un punctaj de 7 cm. Gabriela este si ea membra a lotului national de parasutism.

Pe langa spectacolul concursului, cei prezenti au avut parte si de alte surprize oferite de Aeroclubul Romaniei – demonstratie de aterizare la punct fix a campionului mondial la parasutism juniori – Alexandru Nicolau, atlet Red Bull, prezenta echipei nationale de suprapuneri (Lucru Relativ pe Cupola), dar si o demonstratie de parasutism viteza a antrenorilor Aeroclubului Romaniei.

Clasamentul celei de-a 4-a editii a competitiei Red Bull Ordinul Smaranda este:

1. Steliana Popa (Romania) – 05 cm

2. Andreea Padurean (Romania) – 06 cm

3. Gabriela Balascau (Romania) - 07 cm

4. Magdalena Schwertl (Austria) – 12 cm

5. Simona Stan (Romania) – 18 cm

6. Diana Maris (Romania) – 32 cm

7. Ana-Maria Serban (Romania) – 34 cm

8. Ani Stamenova (Bulgaria) – 47 cm

(comunicat Red Bull Romania, galerie foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool)