Parasutism – Baia Mare: Alex Nicolau, campion national si in 2012

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In perioada 1-8 septembrie 2012, la Baia Mare au avut loc finalele Campionatului National si Cupa Romaniei pe echipe la parasutism - precizia aterizarii, eveniment sportiv organizat de catre Aeroclubul Romaniei, in colaborare cu Federatia Aeronautica Romana.

Printre sportivii inscrisi in competitie s-a aflat si atletul Red Bull, Alex Nicolau, care a devenit, in acest weekend, pentru a sasea oara consecutiv, campion national la juniori.

Alex Nicolau si-a aparat, astfel, titlul national la parasutism castigat pentru prima oara in anul 2007, anul in care a si debutat in acest sport. Campionatul National de Parasutism si Cupa Romaniei s-au desfasurat, in acest an, pe o vreme nu tocmai favorabila, care a influentat evolutiile tuturor participantilor. „A fost un concurs dificil, iar conditiile meteo nefavorabile mi-au influentat evolutia. Sunt multumit ca am castigat titlul la juniori si anul acesta si cred ca aceasta etapa a fost o pregatire buna pentru competitiile la care voi mai participa”, a spus Alex Nicolau, la finalul concursului de la Baia Mare.

Sportivul, in varsta de 22 de ani, s-a clasat pe locul 8 la seniori si a terminat pe trei cu echipa din Brasov. „Cred ca as fi putut face mai multe si la seniori, dar anul acesta asta a fost. Clar, obiectivul meu este sa-mi imbunatesc performanta anul viitor”, a mai adaugat atletul Red Bull.

Alex Nicolau face parte din lotul national de parasutism din 2007 si la prima sa participare la Campionatul European din Croatia a terminat pe locul 3. In 2010, Alex a devenit campion mondial la juniori, in cadrul disciplinei precizia aterizarii, iar de la inceputul anului 2011 este atlet Red Bull.

In programul sau din 2012 urmeaza participarea la ultima etapa de cupa mondiala din Elvetia, programata pe 22 – 23 septembrie, iar la finalul anului va incerca sa-si apere titlul mondial la precizia aterizarii si sa-si depaseasca performanta din 2010, cand a fost vicecampion mondial la general. Campionatul Mondial de Parasutism se va desfasura in perioada 28 noiembrie – 10 decembrie, in Dubai.