MTB extrem, Red Bull Rampage: Kyle Strait, cel mai bun in 2013

Detalii
Comentarii
Galerie foto

25 dintre cei mai buni mountain bikeri din lume s-au adunat in sudul Utah-ului si ne-au aratat ce este posibil pe doua roti, reusind sa faca cele mai spectaculoase trick-uri din istoria acestui sport. Din pacate conditiile meteo nu au fost favorabile, iar castigatorul a fost incoronat dupa doar o runda – veteranul Kyle Strait si-a adjudecat, pentru a doua oara, titlul Red Bull Rampage.

Red Bull Rampage este un concurs cu un concept unic, care aduna cei mai buni rideri de mountain bike, polivalenti din punct de vedere discipline – downhill freeride, slopestyle, dirt jumping si racing. Strait a combinat elemente din mai multe stiluri, foarte tehnice si bine executate, sarind de la o inaltime de 21 de metri si aterinzand perfect pe doua roti. El l-a impresionat de-a dreptul pe unul dintre membrii juriului, mountain biker-ul pro Aaron Chase – „Runda lui Strait a fost tot ce a avut nevoie Red Bull Rampage. A aruncat zarurile din prima si a executat tot traseul cu o siguranta de 100%. A fost un tur puternic, impresionant in miscari si fara ezitari. Merita in totalitate tilul”. Strait a participat pentru prima oara la acest eveniment pe cand avea 14 ani, iar primul titlu l-a castigat la 17 ani, in 2004.

Evenimentul a fost presarat cu momente absolut fabuloase, inclusiv doua back flip-uri care i-a uimit pe cei peste 1.500 de spectator aflati la fata locului. Cam Zink a facut un backflip de pe Oakley Icon Sender – un trick pe care l-a planuit luni de zile si pentru care a fost nevoit sa-si construiasca propria rampa pentru a exersa si a gasit unghiul potrivit pentru executarea cu success a backflip-ului. Spectatorii l-au vazut in aer la 23 de metri de pamant, ceea ce i-a adus si castigarea categoriei “Best Trick”, dar si locul trei in clasamentul general.

Nici neo-zeelandezul Kelly McGarry nu s-a lasat mai prejos, uimind multimea cu un backflip la o inaltime de 22 de metri si o linie perfecta care i-au adus pozitia secunda. Chiar daca nu era sigur ca va reusi sa faca acest backflip, a reusit, iar curajul i-a fost recompensat. „M-am tot gandit daca sa merg inainte sau nu. Insa, am atins viteza optima, am simtit ca il pot face si am mers inainte!”, spune McGarry jubiland dupa concurs.

 

Rezultate:  1. Kyle Strait (USA) 87.50 puncte, 2. Kelly McGarry (NZL) 86.75, 3. Cameron Zink (USA) 84.75, 4. Andreu Lacondeguy (ESP) 84.25, 5. Tyler McCaul (USA)  80.50, 6. Pierre Edouard Ferry (FRA) 76.50, 7. Cam McCaul (USA) 75.75, 8. Brendan Fairclough  (GBR)  75.50, 9. Garett Buehler (CAN) 74.50, 10. Thomas Genon (BEL) 72.50. Pentru mai multe informatii vizitati www.redbull.com/rampage. (comunicat si foto: Red Bull Romania)