In premiera mondiala, zbor periculos printre malurile Canalului Corint

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Canalul Corint, cu o lungime de 6,4 km si o latime de 21,4 m a fost „terenul de joaca” pentru faimosul pilot ungur, Peter Besenyei. Acesta a reusit sa treaca cu avionul printre cele doua maluri ale Canalului Corint si sa faca niste manevre si trick-uri in aer care ne-au lasat fara rasuflare.

Peter Besenyei, unul dintre cei mai talentati piloti din lume si o adevarata legenda a aerului a traversat Canalul Corint la mansa avionului sau de acorbatii. Aeronava cu care a reusit sa faca aceasta nebunie a fost un Extra 300S D-EFBY care cantareste aproximativ 608 kg si are 300+ cai putere si are o anvergura a aripilor de 8 m. Cu astfel de dimensiuni, nu i-a ramas foarte mult spatiu intre cele doua maluri ale Canalului Corint, construit in 1893. Canalul este unul artificial si leaga Golful Corint din Marea Ionica de Golful Saronic din Marea Egee.

Pilotul a realizat o premiera mondiala, trecand cu avionul printre cele doua maluri care au o distanta de numai 21,4 m. Dupa aceasta nebunie, Besenyei a crescut gradul de dificultate si a realizat si cateva trick-uri foarte riscante in cea de a doua trecere. Ungurul si-a continuat demonstratia cu un zbor pe sub batranul pod din Corint, urmat de o urcare verticala si o coborare in Canal.

„Este un vis devenit realitate. Canalul Corint este o locatie istorica si intotdeauna a fost o provocare pentru mine. Grecia este o tara minunata. A fost cu adevarat o experienta unica”, a afirmat pilotul Peter Besenyei, campion mondial al primului sezon Red Bull Air Race.

In varsta de 57 de ani, si-a inceput cariera in aviatie ca pilot de teste pentru Fortele Aviatiei Ungare si ca instructor de acrobatie. Este cel mai cunoscut si apreciat pilot in tara sa, iar cu cativa ani in urma a atras atentia la nivel mondial dupa ce a zburat cu susul in jos pe sub Podul cu lanturi din Budapesta, care traverseaza Dunarea. (comunicat Red Bull Romania, galerie foto: Predrag Vuckovic, Samo Vidic / Red Bull Content Pool)