Freeride mountain bike la Nurnberg: Red Bull District Ride

Detalii
Comentarii
Galerie foto

In weekend, 24 dintre cei mai buni rideri de freeride mountain bike au transformat centrul istoric al orasului Nuremberg (Nurnberg) intr-un spectaculos loc de joaca urban la Red Bull District Ride. Canadianul Brandon Semenuk a revendicat primul loc, urmat indeaproape de compatriotul sau Brett Rheeder si de belgianul Thomas Genon.

Cei 12 concurenti care s-au calificat in finala au avut fiecare doua sanse pentru a impresiona membrii juriului. In timp ce se creiona sfarsitul finalei, canadienii Brett Rheeder si Brandon Semenuk au purtat o lupta stransa pentru cea mai inalta treapta a podiumului. Rheeder, care fusese pentru putin timp la conducere dupa prima tura, a cedat in fata emotiilor si a picat in al treilea District. Simtind mirosul victoriei, Semenuk a profitat la maxim de greseala compatriotului sau si a castigat cu un avantaj de numai 00,84 de puncte. Belgianul Thomas Genon a completat podiumul, in urma celor doi.

„Sunt atat de fericit ca am reusit sa prind locul intai pe podium,” a spus Brandon Semenuk. „Publicul numeros face ca Red Bull District Ride sa fie diferit de celelalte evenimente. Sunt uimit ca am avut o prestatie atat de buna pentru ei.” Victoria din Nuremberg il pozitioneaza pe Brandon Semenuk deasupra unui alt canadian – Anthony Messere – in clasamentul general al FMB Diamond Series, devenind astfel favoritul cursei pentru titlul de campion in FMB World Tour.

Strazile de regula linistite din centrul vechi al orasului Nuremberg au intampinat elita internationala de MTB, pentru doua zile de nebunie pe doua roti. Fanii au avut sansa sa isi admire eroii de aproape, in timp ce acestia goneau la doar cativa metri de bariere. Traseul a inceput cu un drop-in de 8 metri de pe anticul zid Kaiserburgmauer, serpuind apoi prin stradute inguste spre celelalte districte, fiecare continand elemente care provocau creativitatea si curajul riderilor.

Vertiginosul loop de 360 de grade din GoPro Upside Down District a fost urmat de Amarok Four Pack District, o sectiune perfecta pentru trick-uri tehnice. Al patrulea district a fost Pick Up! Street Canon District, dar cel final – Big Air District – era decisiv pentru clasament, oferind riderior posibilitatea sa sara intre 8 si 15 metri. Intr-adevar, saritura era atat de mare incat riderii coborau de la etajul patru al cladirii primariei pentru a prinde destula viteza pentru kicker.

Rezultate

1. Brandon Semenuk, CAN 92.87, 2. Brett Rheeder, CAN     92.04, 3. Thomas Genon, BEL 86.58, 4. Anthony Messere, CAN 80.86, 5. Szymon Godziek, POL 78.75, 6. Sam Reynolds, GBR 77.98, 7. Louis Reboul, FRA 77.88, 8. Nicholi Rogatkin, USA 75.83, 9. Carson Storch, USA 75.21, 10. Yannick Granieri, FRA 73.79, 11. Tomas Lemoine, FRA 62.62, 12. Logan Peat, CAN 0

Despre Red Bull District Ride

Cele patru editii ale Red Bull District Ride (2005, 2006 si 2011 in Nuremberg si 2006 in Catania/ Italia) s-au dovedit suficiente pentru statutul legendar al evenimentului. Cei mai buni mountain bikers din lume se confrunta umar-la-umar intr-un cadru urban unic, in fata a 84.000 de persoane. (comunicat si sursa galerie foto: Red Bull Romania)