Coborare pe gheata: Dallago castiga prima etapa de campionat mondial

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Campionatul Mondial de Ice Cross Downhill (coborare pe gheata) a debutat spectaculos anul acesta in Finlanda, unde austriacul Marco Dallago a obtinut prima victorie din cariera. Momente emotionante au existat din belsug, Derek Wedge, campionul en-titre, si Kyle Croxall, detinatorul titlului din 2012, fiind eliminati inca din primele runde de catre cei nou intrati in competitie.

Austriacul Marco Dallago a castigat prima cursa a Campionatului Mondial de Ice Cross Downhill in acest weekend in Finalnda, in fata unei multimi de 6.000 de persoane. Cursa a marcat schimbari in randurile participantilor, campionii din trecut confruntandu-se acum cu noi aspiranti la titlu. Germanul Fabian Mels s-a clasat pe locul doi, iar francezul Pacome Schmitt a obtinut locul trei, acesta fiind si primul loc pe podium din cariera sa. La finala exploziva de la Serena Ski Resort, din vecinatatea orasului Helsinki, Austria a obtinut pentru prima data o victorie la aceasta disciplina.

A fost o seara dezamagitoare pentru primii trei sportivi de anul trecut. Campionul en-titre Derek Wedge si cel din 2012, Kyle Croxall, au fost ambii eliminati in sferturile de finala, in timp ce americanul Cameron Naasz a iesit dupa o semifinala foarte dificila. Seara a provocat emotii mixte tarii gazda. Un numar record de 11 finlandezi au ajuns in finala masculina compusa din 64 de concurenti, dar numai doi au ajuns in runda de 32 si eroii locali, precum Paavo Klintrup, au iesit inca din primele stadii. Novicele Toni Heikkila si-a croit drum pana in semifinale in prima lui cursa, clasandu-se in final pe locul sase. (comunicat: Red Bull  Romania, galerie foto: Joerg Mitter, Sebastian Marko, Daniel Grund)