Skateboarding pe Aquaventure, cel mai mare tobogan de apa din lume

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Trei skateboarderi au profitat, din plin, de perioada de mentenanta a Waterpark-ului Aquaventure din Dubai. Au avut la dispozitie un traseu lung de 156 de metri, un perete inalt de 14 metri si toboganul Aquaconda, temporar secat. Localizat in centrul resort-ului Atlantis of The Palm, parcul a fost drenat in totalitate la inceputul anului. Cu aceasta ocazie, italianul Alex Sorgente, argentinianul Milton Martinez si Jan Hoffman, rezident al EAU, au transformat cele 7 hectare ale parcului in propriul lor „loc de joac”, vreme de cateva zile.

Acesti skateboarderi de talie mondiala au tintit cel mai mare tobogan din lume, Aquaconda, si peretele aproape vertical Zoomerango, ambele, in mod normal, pline de apa si de barci cu 6 persoane.

De la o inaltime de 25 de metri deasupra Palmierului, echivalentul a 6 etaje, cei trei s-au dat pe Zoomerango, coborand traseul lung de 156 de metri, cu serpentine si viraje spectaculoase. Alex Sorgente (18 ani), care a castigat bronzul in 2011 la Campionatul Mondial din Marseille (Franta) si la Rocky Mountain Rampage (Colorado Springs, SUA) in 2013, chiar a reusit sa dea un frontside flip (180 ollie cu un kickflip) pe perete. Apoi, au coborat in viteza pe Aquaconda, atingand peste 35 km/h, si au urcat pe marginile pipe-ului lat de 9,2 metri, avand ocazia sa admire peisajul urban inainte sa dispara in jos, prin tuneluri.

„Sunt peste 30 de metri pana jos, asa ca, in caz ca pici, cred ca poti sa mori. Categoric, este foarte periculos si avem un drop de 9 metri. Am coborat pe el si este destul de mare. Dar, experienta este incredibila si putem sa facem o gramada de trick-uri aici, atat timp cat nu picam”, a afirmat Alex Sorgente.

Despre Aquaventure

Aquaventure contine peste 18 milioane de litri de apa, are 11 tobogane spectaculoase si un rau lung de 2,3 kilometri, cu apa involburata, piscine si curenti rapizi. Folosind cea mai noua tehnologie, Aquaventure are capacitatea sa foloseasca peste 750.000 de litri de apa pe minut si instalatiile sale creeaza valuri de pana la un metru.