Show de zile mari in competitia de BMX si MTB Dirt de la Castelul Banffy

Detalii
Comentarii
Galerie foto

Organizata in perioada 25-28 iunie 2015, la Castelul Banffy din comuna Bontida, judetul Cluj, competitia Castle Line a reunit cei mai buni rideri de BMX & MTB Dirt. De fapt, Castle Line a reprezentat un eveniment sportiv cuprins in Electric Castle, cel mai mare festival de muzica din Romania. 31 de participanti (13 la BMX si 18 la MTB) s-au batut in trick-uri si linii, pentru a fi incoronati ca „Regi ai castelului”. Misiunea cea mai dificila i-a revenit juriului, format din Dawid Godziek, Mihai Cosma aka Necs si Ciprian Popescu. Ei au fost cei care au „cantarit” evolutia fiecarui rider.

Traseul de la Castle Line

Traseul a fost unul destul de anevoios si foarte tehnic, iar ploaia marunta, care timp de 2 zile nu a incetat la Bontida, a facut competitia si mai dificila. Riderii au avut numai o sesiune de antrenamente pentru a se obisnui cu traseul, dupa care a inceput competitia. In ciuda acestui impediment, biciclistii au venit cu linii impresionante, creative, curate si cu trick-uri executate corect.
Trick-uri precum backflip, bar spin, 360 tail whip sau track driver au cules ropote de aplauze din randul spectatorilor. Traseul de concurs Castle Line a fost compus dintr-o rampa de plecare, doua duble medii din pamant, contrapanta pentru schimbarea directiei de mers, step-up step-down, shooter si wall ride.

Castle Line - rezultate finale

Riderii care au intrat in finala au avut cate trei runde sa impresioneze juriul. Astfel, cu fiecare runda, nivelul de dificultate al trickurilor a evoluat. Jakob Sidzina si Csepel Cservenak au legat cele mai bune manse la Castle Line. Asa, cei doi au castigat competitia la categoria MTB, respectiv BMX. Ciprian Alex Fusle din Sibiu si Denes Zsombor din Miercurea Ciuc au castigat la categoria Best Rookie, iar Adam Gloscowic a castigat la sectiunea Best Trick, cu un backflip tuck no-hander.

BMX

Locul 1: Cservenak Csepel (Gyula, Ungaria);
Locul 2: Marcin Sleczka (Bielsko-Biala, Polonia);
Locul 3: Demian Barnabas (Miercurea Ciuc);
Best Rookie: Denes Zsombor (Miercurea Ciuc).

MTB

Locul 1: Jakob Sidzina (Bielsko-Biala, Polonia);
Locul 2: Andras Horvath (Budapesta, Ungaria);
Locul 3: Martin Rot (Wroclaw, Polonia);
Best Rookie: Fusle Alexandru Ciprian (Sibiu). (foto: Andrei Stetcu, Andrei Mosloc, Cristina Voinea / Red Bull Content Pool)