Scoala de vara Flo Adventure Cluj Napoca, o lectie de viata

Detalii
Comentarii
Galerie foto

21 de elevi au participat la editia din acest an a Scolii de vara de initiere in supravietuire si alpinism organizata de Flo Adventure School Cluj Napoca in zona Scarita Belioara, cel mai tanar avand 12 ani.

Elevii au invatat sa isi procure singuri hrana, sa se orienteze in teren cu sau fara harta si busola, pe timp de zi sau noapte, sa isi construiasca un adapost, sa acorde primul ajutor si sa transporte o persoana accidentata, sa isi procure apa si sa o filtreze, sa faca focul pe orice vreme, sa traga cu arcul, tehnici de escalada pe stanca.

Daca in teorie lucrurile sunt usoare, practica a aratat ca a aprinde un foc uneori este cel putin „un pic” mai greu decat pare, ca a nimeri in competitie tinta spre a castiga o conserva, dupa o zi de infometare, este frustrant de greu, desi la antrenamente tinta era ciuruita.

Clopotelul atarnat de cabana, al sau sunet anuntand ca un elev a renuntat, Nu a sunat in aceasta editie. Daca la inceput elevii din toata tara, veniti din Constanta, Bucuresti, Piatra Neamt, Suceava, dar si din Irlanda, stateau in grupurile lor, probele la care au fost supusi i-au facut sa se sustina unii pe altii, sa fie o echipa cu adevarat.

La finalul Scolii de vara toti elevii au primit Salutul instructorilor, pornind de la performantele realizate si recordurile doborate si in aceasta editie a Scolii de vara.

Unii dintre ei au acceptat provocarea Flo Adventure School de a veni si in anul 2014, an in care Scoala de vara va avea un nivel si mai ridicat de exigenta. (comunicat si galerie foto: Flo Adventure School, www.extremromania.ro)