Clujul a pedalat pe zapada

Detalii
Comentarii
Galerie foto

La aceasta competitie fun organizata sambata, 25 februarie 2012, au luat parte 52 de concurenti.
O vorba din popor spune „nu lasa pe maine, ce poti face azi”. Asa ca cel mai bine era daca am fi reusit sa organizam concursul pe data de 11 februarie, asa cum am anuntat initial. Atunci insa nu am fost pregatiti, iar gerul era necrutator. In al doilea weekend a nins prea mult, asa ca ne-a mai ramas doar data de 25 februarie pentru un concurs pe zapada – aceasta fiind conditia de baza pentru organizarea unui fun race de iarna.

Nu are rost sa ne plangem, fiindca pana la urma a iesit totul bine, chiar daca am fost nevoiti sa improvizam. In ziua premargatoare competitiei, impreuna cu Elisei, Vlad, Dorin si Robi am marcat traseul pentru „Clujul Pedaleaza pe Zapada”. Daca te uitai in urma noastra, te simteai ca la Olimpiada de iarna, deoarece am folosit peste 160 litri de apa si 80 pliculete de vopsea de oua, pentru a marca traseul.

Din pacate, cele cinci ore de munca au fost in zadar, deoarece temperatura a crescut, zapada a inceput sa se topeasca usor si, ca sa fie totul mai interesant, a si plouat in noaptea dinaintea concursului. Astfel, traseul a devenit impracticabil pe anumite portiuni. In dimineata competitiei eram pe punctul de a o anula, dar atat sotia mea, cat si Eli (care a iesit sa verifice traseul) au insistat sa continuam.

Cand am vazut ca lumea vine, chiar daca vremea nu tinea cu noi le-am dat dreptate (fara sa le spun!). Impreuna cu bunul meu prieten Eli, am hotarat sa scurtam traseul si sa ne folosim doar de drumurile si potecile foarte bine batatorite. A rezultat un traseu injumatatit (aproximativ 2 kilometri), care insemna o urcare pe drum pe langa padure si o coborare pe poteca prin padure. Pentru a nu a avea probleme in stabilirea numarului de ture, am hotarat, ad-hoc, sa concuram 50 minute plus un tur. In fond era un fun race si nimeni nu s-a suparat sa facem improvizari de moment. O alta imporvizare inedita a fost participarea fara numere de concurs (probabil e primul concurs din Romania fara numere de identificare), deoarece nu am dorit sa tinem in frig prea mult concurentii. Astfel, la fiecare trecere prin dreptul liniei de Start - Finish concurentii  si-a spus numele, „seria de buletin si CNP-ul” (a fost un efort considerabil, tinand cont de conditiile traseului). Cu toate ca a fost foarte greu de pedalat, dar si foarte riscant la coborare, abandonurile au fost putine, 2-3 la numar. Cu alte cuvinte felicitari tuturor participantilor!

Intr-un fel sau altul, pentru unii a fost poate primul lor duatlon fara sa isi dea seama, asta ajutandu-i la duatlonul pe care dorim noi sa-l organizam anul acesta. Dupa concurs, un grup format din 40 de ciclisti ne-am adunat in jurul unui foc de tabara, la un ceai caldut, covrigi, shaorma si, apoi, a urmat premierea.

Pana la urma, a fost un concurs de distractie si voie buna. Din poze reiese cum toata lumea s-a simtit bine. Asta ne-am si dorit! Inca un lucru de subliniat: aici, in Cluj incet, incet se formeaza o familie de ciclisti. In numele intregii echipe de organizare, al meu si al lui Elisei va multumim pentru participare si va asteptam la urmatoarele trei evenimente care vor urma in Cluj: etapa 1 Napolact (25 martie 2012), Maros Bike XCO Cup UCI C1 (7 aprilie 2012) si Maratonul Fagetului (29 aprilie 2012). (foto: light-bikes.ro)